Maasdijk 61, 5308 JB Aalst

€ 498.000HuisTe koop

Bouwjaar: 1900 9 kamers Oppervlakte: 237 m2 Garage Berging

Vrijstaande dijkwoning met heerlijke tuin op een grandioze plek. In de winter vrij uitzicht op de afgedamde maas, in de zomer omringd door groen waar de vogels het hoogste lied zingen. Het ruime huis is rond 1900 gebouwd en heeft dienst gedaan als bakkerij. De huidige bewoners hebben het grondig verbouwd en het huis is aangepast aan de eisen van deze tijd. Deze sfeervolle woning wordt nu bewoond door een gezin met 4 kinderen, maar is heel makkelijk geschikt te maken voor een wat kleiner gezin. Daarnaast kun je alle kanten met deze dijkwoning op: een atelier, een uit de hand gelopen hobby, een liefhebber van motoren of gewoon veel bergruimte nodig?

Komt u gerust eens kijken en laat u verleiden door deze heerlijke droomplek.

Huidige bewoners Onno en Annemieke: wij waren echte randstad mensen, maar wilden altijd nog eens de stap maken naar een dorp. Met onze jonge kinderen vertrokken we 11 jaar geleden vanuit Nieuwegein naar Aalst, en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Nou ja, het jaarlijkse familiefeest werd voortaan bij ons gehouden, wij hadden immers de ruimte…. Tentjes in de tuin, bbq en lekker borrelen onder de houten veranda, kids lekker zwemmen, erg gezellig. Het was liefde op het eerste gezicht: toen we in de tuin stonden, de vogels hoorden kwetteren en de enorme rust ervaarden, keken we elkaar aan en hadden volgens mij de beslissing al genomen.

We hebben het huis grondig verbouwd en aangepast aan de huidige tijd, maar ook wel authenthieke dingen laten zitten, waardoor het een warme, sfeervolle woning is gebleven. In het dorp is het goed toeven; er is een oranjevereniging die regelmatig gezellige feesten organiseert, sportclubs, scholen, bakker, supermarkt, het is er allemaal. Het is een gemoedelijk dorp, contacten zijn zo gelegd. Het ligt centraal, waardoor je bijvoorbeeld snel in Utrecht, Den Bosch, Zaltbommel bent. En wat ook heel fijn is: nooit meer in de file naar het strand: op 5 min. lopen ligt er een heel mooi recreatiemeer (recreatiegebied het Esmeer) aan de afgedamde maas met mooie speeltuin en restaurant. En heeft u een boot(je), dan kunt u hem daar in de haven neerleggen en zeilend of op de motor naar Heusden of de Biesbosch. Dat is toch fantastisch!

Kenmerken

Soort woonhuis: Eengezinswoning, vrijstaande woning (dijkwoning)
Soort bouw: Bestaande bouw
Bouwjaar: 1900
Specifiek: Dubbele bewoning mogelijk
Soort dak: Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen: 237 m²
Overige inpandige ruimte: 62 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 38 m²
Externe bergruimte: 16 m²
Perceel: 1.830 m²
Inhoud: 650 m³