Johannes de Bekastraat 29 Bis A, 3514 VK Utrecht

€ 250.000HuisAangekocht

Bouwjaar: 1904 3 kamers Oppervlakte: 68 m2

Op de grens tussen de Vogelenbuurt en Tuinwijk-Oost, twee populaire wijken die grenzen aan de Utrechtse binnenstad, bevinden zich veel karakteristieke panden stammend uit het begin van de vorige eeuw. In één daarvan vind je dit sfeervolle appartement met heerlijk dakterras. Na binnenkomst door je eigen voordeur loop je de eerste trap op en kom je in de hal waar het toilet zich
bevindt en de doorgang naar de keuken. Hier neemt het oude terrazzo aanrecht en het curiosa-wandkastje je mee terug in de tijd. Er valt lekker veel licht door het grote raam.

In de woonkamer voel je je direct thuis door de stoere houten vloer en andere sfeerdetails. Op de wand bij het eetgedeelte bijvoorbeeld, zie je de authentieke bakstenen blootliggen. Helemaal hip volgens de huidige, industriële woontrend. Op de wand achter de bank zit echt vintage-behang op de muur. In deze kamer zijn twee ruime ingebouwde kasten, met nog de oorspronkelijke deuren.

Op de tweede verdieping is er een overloop waar je wasmachine een plekje heeft en waar je je tanden kunt poetsen aan de wastafel.
Er is een aparte doucheruimte tussen de twee slaapkamers in. De ‘master bedroom’ met vrij uitzicht is royaal van formaat; er is ruimte genoeg voor een studie/werkhoek. De tweede slaapkamer is ook een mooie lichte ruimte met talloze mogelijkheden. Op de gehele tweede verdieping vind je nog de historische vloerdelen met veel uitstraling, van tijdens de bouw van het pand.

De bonus hebben we tot het laatst bewaard: via een harmonicatrap op de overloop kom je op een ruim dakterras waar je heerlijk zit met een onbetaalbaar uitzicht over de stad en op de Domtoren, hét kenmerk van Utrecht. Zie jij jezelf al zitten met een wijntje in de ondergaande zon?

Je kunt lopend naar het centrum en ook het aantrekkelijke Griftpark is dichtbij. Er zijn leuke horeca-gelegenheden in de buurt, zoals b.v. het gezellige eethuis ‘Guusjes’. Je dagelijkse boodschappen kun je ook in de omgeving doen, de Albert Heijn is op 5 minuten loopafstand. En buurtwinkels zijn er volop. En verder ligt heel Utrecht binnen fietsbereik. Dit appartement is, kortom, de ideale uitvalsbasis voor iedereen die van het levendige en gezellige stadsleven houdt. Jij? Bel gerust om een afspraak te maken voor een bezichtiging.