Buys Ballotstraat 23, 3572 ZS Utrecht

€ 720.000HuisVerkocht

Bouwjaar: 1898 9 kamers Oppervlakte: 250 m2

Een stijlvol en ruim herenhuis (uit 1898) met 4 woonlagen en een souterrain op een aantrekkelijke locatie in de geliefde Zeeheldenbuurt. De woning beschikt over zo’n 250 m2 woonoppervlakte (exclusief souterrain van 65 m2) en een achtertuin. Gelegen in een rustige straat met vergelijkbare statige herenhuizen en vrij uitzicht aan de voorzijde.

De woning is zorgvuldig onderhouden maar dient van binnen geheel gerenoveerd te worden. Een bouwtechnisch rapport is op aanvraag beschikbaar.

Deze woning beschikt over 9 kamers, 2 keukens en 2 badkamers. Er zijn nog vele originele details bewaard gebleven zoals ornamenten plafonds, glas in lood-ramen, paneeldeuren en originele schouwen. De beletage beschikt over hoge plafonds (3,30 m) evenals de eerste verdieping (3,15 m). Vanuit de woonkamer en keuken bereikt u de veranda vanwaar u met een trap de tuin (op het oosten) bereikt.

Ligging:

Rustig gelegen in een fraaie straat met monumentale bomen en vergelijkbare herenhuizen. De spoorlijn wordt alleen nog overdag sporadisch gebruikt voor langzaam rijdende treinen van en naar het spoorwegmuseum. Alle voorzieningen als winkels, restaurants, scholen, parken, sportfaciliteiten, openbaar vervoer, etc. in de directe omgeving, maar ook nabij uitvalswegen en openbaar vervoer. De gezellige restaurants op de Biltstraat, maar ook op de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat, zijn op loopafstand. Nabij het groen van de Voorveldse polder. Voldoende parkeerruimte middels vergunning.

Indeling:

Beletage:

Hardstenen trap naar entree, tochtportaal met fraai glas in lood, hal met fontein en toegang tot woonkamer, keuken, toilet, souterrain en trap naar eerste verdieping.

Ruime woonkamer (ruim 12 meter diep) met nog het originele glas in lood, schouw en hoge plafonds met ornamenten. Openslaande deuren naar de veranda (2,30 m diep) met aansluitend een stadstuin op het oosten van ruim 5 meter diep.

Souterrain:

Via de gang van de beletage bereikt u het souterrain (met hoge ramen) van zo’n 65 m2 met een hoogte van circa 1,70m.

1e verdieping:

Overloop met nog de originele fontein, badkamer met douche, separaat toilet, vaste wastafel en opstelplaats wasmachine/wasdroger, fraaie voorkamer over de gehele breedte van de woning en ruime achterkamer met serre. Deze verdieping beschikt eveneens over ornamenten plafonds en glas in lood-ramen aan de voorzijde. Balkon aan de voorzijde van de woning (west). Op deze verdieping is de kamer en suite nog aanwezig.

2e verdieping:

Overloop, ruime badkamer voorzien van ligbad, separate douche en dubbele vaste wastafel. De 2e verdieping beschikt daarnaast over 3 slaapkamers waarvan 1 met balkon over de gehele breedte (oost). De kleinste kamer heeft een vast wastafel. Hoogte verdieping 2,46 m.

3e verdieping:

Deze etage beschikt over zowel een dakkapel aan de achterzijde als aan de voorzijde (met vergunning). Hoogte 2,30 m. Overloop met (eenvoudige) keuken en 3 slaapkamers. Toegang tot het dak via dakluik tevens lichtkoepel.

Afmetingen:

Zie plattegronden.

Technische installatie:

 • CV-ketel Nefit vermoedelijk uit 2002 (eigendom).
 • Warm water in keuken middels boiler (eigendom).
 • Warm water beide badkamers middels geiser (eigendom).
 • Elektra 7 groepen.

Verkoopvoorwaarden:

In de koopakte zullen de volgende clausules worden opgenomen:

 • niet-zelf bewonings-clausule;
 • ouderdomsclausule;
 • asbestclausule (inclusief lood).

Kenmerken:

 • Type woning: tussenwoning/herenhuis
 • Bouwjaar: 1898
 • Woonoppervlakte: 250 m2 (exclusief souterrain)
 • Aantal slaapkamers: 8
 • Inhoud: 900 m3
 • Grootte perceel: 124 m2
 • Ligging tuin: Oost

Vraagprijs: euro 720.000,00 k.k.

Aanvaarding: in  overleg (indicatie januari 2017)